Birte Hjermind Jensen
Terapi Hillerød

Parterapi Hillerød

Det sker ofte i Terapi Hillerød, at jeg hører følgende:

"Vi er bare så dårlige til at kommunikere."

"Det sker, at bølgerne går højt mellem os. Skænderier og aggressioner fylder luften med negativ energi."

"Min partner forstår mig simpelthen ikke. Jeg vil gerne forstås."

"Min partner har været mig utro."

"Vi er bare SÅ forskellige, vi kan drive hinanden til vanvid."

"Sådan har det ikke altid været."

Det er bare nogle af de udsagn, jeg ofte hører fra dem, der søger parterapi i Terapi Hillerød. Ofte handler det om uenigheder omkring børn, økonomi og aftaler af forskellig slags. Intimitet og seksualitet kan også være i spil. Det kan også være stridigheder, konflikter, om, hvem der har ansvar for hvad, og hvordan disse stridigheder påvirker partnere, fx bringer dem i en følelse af ensomhed og manglende betydning, eller måske i en følelse af utilstrækkelighed, ikke god nok.

I det følgende kan I læse om:

  • hvad parterapi i Terapi Hillerød går ud på

  • hvad I kan opnå

  • hvordan jeg arbejder.

Parterapi i Terapi Hillerød arbejder ud fra den tilgang, at det ikke kun handler om den ene part – hvad den ene part forårsager og derfor skal gøre eller lave om på – men at der er tale om, at de to parter sammen kan komme til at skabe et negativt mønster eller dynamik, ofte kaldet cyklus.  Det er altså ikke jer, der er noget i vejen med – eller den ene af jer, men det, der udspiller sig mellem jer, ja, gør det vanskeligt for jer. Det kan være hårdt at opdage, at det svære vi står i, er noget, vi sammen skaber - og altså ikke kun den anden.

Samtidig kan det være godt og tilfredsstillende at opdage, at da jeg er en del af det, der foregår, så kan jeg med en aktiv indsats være med til at ændre noget negativt til noget positivt. Der er power til jer begge 😊

Når der er problemer mellem jer, og de ikke lige lader sig løse, så er det som oftest, at denne negative cyklus går i gang. Den holder jer fast, så I kommer til at ramme og såre hinanden og skubbe hinanden væk. Jeg ved godt, at det ikke er jeres intention, tværtimod, men det er det, der sker. Så det handler mere om at have fokus på den cyklus og de følelser, der kommer op, end om at have fokus på det tema eller den problemstilling, I bringer op.

Man kan sige, at fordi cyklus er så hård at være i, beskytter parterne sig hver på deres måde. Ved at beskytte sig, fx ved at skælde ud, bebrejde, kritisere eller trække sig væk eller blive aggressiv kommer de samtidig til at ramme og såre hinanden – og så kører rouletten. Jeg ser bebrejdelser som udtryk for råb om hjælp og tilbagetrækning som følelse af afmagt.

Når cyklus kører, giver den ikke plads for parterne til at tale om, hvad der foregår indvendig – hvad der gør ondt indeni. Der er ofte smertefulde følelser - følelser af ulykkelighed, forladthed, frygt, værdiløshed, utilstrækkelighed og håbløshed. Disse følelser forbliver her skjult for den anden og ofte også for en selv. I alt dette er også håb og længsler usagte.

Hvordan komme videre herfra? Hvad er værktøjet, redskabet i Terapi Hillerød?

Når I i Terapi Hillerød begynder at opdage og dele med hinanden, dvs. udveksle, hvad der foregår på indersiden, vil I opleve, at cyklus lægger sig ned, og så kan I mærke hinanden i tryghed og med accept, varme og glæde. I kan igen udtrykke kærlige følelser for hinanden.

Både de svære og de gode stunder er altså noget, I skaber sammen.

Lyder det enkelt? Så kom og oplev det.

Når udvekslinger bliver et redskab for jer, bliver det også muligt for jer at tale om de ofte svære problemstillinger og selv finde løsninger herpå. I vil opleve, at det er noget helt andet end det, der sker i cyklus.

Målet med parterapien i Terapi Hillerød er at opbygge det, der skal til for selv at løse problemerne.

Hvor mange gange skal man komme og hvor ofte?

Det er desværre svært at besvare. Det kommer an på, hvilke problemstillinger, I møder op med, fx hvor meget man har fået såret hinanden, og hvad man ellers har oplevet. I gennemsnit vil det være almindeligt med et forløb i Terapi Hillerød på 15 – 20 gange.  Lyder det af meget? Der vil være en optakt, en længere arbejdsproces og til sidst en afrunding for at sikre et vedvarende resultat for jer. Det bedste udbytte opleves normalt, hvis der ikke går for lang tid mellem de enkelte samtaler. 1-2 ugers mellemrum er det optimale.

Jeg arbejder under tavshedspligt og under supervision, og jeg optager samtalerne på video for at kunne kvalificere mit arbejde. Undertiden viser jeg min supervisor enkelte afsnit. Samtalerne opbevares i overensstemmelse med GDPR-regler og slettes løbende, kort tid efter optagelserne. Man kan selvfølgelig i en samtale bede om at få slukket kameraet et øjeblik, hvis man ønsker det

Den form for parterapi, som Terapi Hillerød arbejder ud fra, hedder Emotionsfokuseret Parterapi. Den er internationalt anerkendt og empirisk valideret.

Velkommen i Terapi Hillerød 😊

Kontakt

Adresse: Postmosen 100, 3400 Hillerød

Mobil: + 45 2984 5703

E-mail: Birtehjermind@protonmail.com

CVR nr.:  38 03 22 67